4 Haziran 2011 Cumartesi

Ürtiker- Kurdeşen Bitkisel Tedavi: Doğal Yollarla Kurdeşen Tedavisi

Kurdeşen (Ürtiker) deri döküntüleri ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.Kurdeşen hakkında şu yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz: Kurdeşen nedir? Belirtileri nelerdir? Kurdeşen için bitkisel çözüm önerilerini sizler için biraraya getirdik. Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu ve dieğr uzmanların bitki kürleri şunlar:
Ahmet Maranki Kurdeşen İçin Doğal Tedavi
Prof. Dr. Ahmet Maranki kurdeşen hastalığına karşı karaciğerin temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Kozmik beden temizliği yapılırsa karaciğer ve safra kesesi temizlenir. Ahmet Maranki’nin kurdeşen için bitkisel çözüm önerileri şunlar: 1- Hindiba şerbeti, Sahdere şerbeti, Peynir suyu karıştırılıp bol içilir.
2- Ravend, karahelile ve koruk şerbeti peynir suyuyla içilir.
İbrahim Saraçoğlu Kurdeşen İçin Bitkisel Çözüm: Kurdeşen-ürtiker için süpürge tohumu kürü
Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu havanda iyice ezdikten sonra günde iki defa (sabah-akşam) aç karnına birkaç yudum su ile için. Bu kür kurdeşene karşı % 60- % 70 oranında etkilidir.
Ömer Osman Korkmaz Kurdeşen Bitkisel Tedavi
Bir tutam eğrelti otunu elinizde ufalayın. Suyun içine katın. Ayva ağacının dibinden bir avuç toprak alıp ,o suyun içine ilave edin. Bu su ile haftada 3 kere banyo yapın.
Kurdeşen İçin Şifalı Bitkiler ( Dr. James A. Duke- Yeşil Eczane kitabı)
Doğal antihistaminler:  Papatya , yabani mercanköşk, sedefotu, fesleğen, ekinezya, rezene, incir, ginko, greyfurt, çarkıfelek çiçeği, tarhun, çay, kekik ve civan perçemi doğal antihistamin içerirler.
bünyelerde bu tip reaksiyonlar oluşturabilir; fakat bir de papatyanın içerdiği antihistaminik bileşiklere bakın: Apigenin, Bazı bitki uzmanları, papatyanın histamin alerjisi reaksiyonlarına yol açabildiğine dikkat çekiyorlar.
Kurdeşen İçin Bitki Çayı
Fesleğen, papatya, rezene, yabani mercanköşk, tarhun ve çaydan oluşan bir karışımın çayını yapabilirsiniz. Bu bitkisel karışımla hazırladığınız çayın birkaç bardağını banyo suyunuza dökmenizi ya da kompres yapmanızı tavsiye ederim. Tabii içecek olarak da kullanabilirsiniz. Antihistaminikler vücudunuzun içinde de dışında olduğu kadar yararlı olacaklardır.
Kurdeşen İçin Faydalı Bitkiler
Maydanoz (Petroselinum crispum): Yapılan bir bilimsel araştırma, maydanozun histamin salgılanmasını engellediğini ortaya koymuştur. Eğer kurdeşen olduysanız, bir parça maydanozun suyunu sıkıp havuç ya da domates gibi sebze sularıyla karıştırıp için.
Domuzotu (Amaranthus): Dr. John Heinerman’a göre domuzotu tohumlarından yapılmış bir çay, kurdeşen, egzama ve sedef yaralarını yıkamak için kullanabileceğiniz harika bir solüsyondur. Bu çayı yapmak için 750 mi. kaynar suya iki çay kaşığı domuzotu tohumu atıp, 15-20 dakika dinlenmeye bırakmanız yeterli olacaktır.
Zencefil (Zingiber officinale): Kanadalı herbalist Terry Willard, bir yiyecek alerjisi nedeniyle kurdeşen olduğunda, 250 gr. zencefili büyük bir kaseye doldurduğu 4 litre suya koyup beş dakika beklettikten sonra, elde ettiği solüsyonu banyo küvetine döküp içine girmiş. Bir süre bu şekilde kaldıktan sonra, bir süngere döktüğü papatya çayı ile bütün vücudunu temizlemiş. “Her zaman işe yaradı,” diyor.
Kurdeşen İçin Şifalı bitkisel yağlar
Aromaterapistler kurdeşen tedavisi için papatya yağı öneriyorlar. Ben de bu öneriye katılıyorum. Bir ya da iki damla papatya yağını kurdeşenli bölgeye damlatın ve masaj yapın. Bitkisel yağlardan söz etmişken, farmakognozist Dr. Albert Leung, Frenk kimyonu yağı, karanfil yağı ve oğulotu (melisa olarak da bilinir) yağlarının da güçlü antihistaminikler olduğunu söylüyor. 70-80 gram margarinle bu yağların her birinden birkaç damla karıştırarak, kurdeşen kaşıntılarını rahatlatan bir merhem elde edersiniz.
Kurdeşen İçin Diğer Muhtelif bitkiler
Bazı herbalistler, anksiyete ya da stres sonucu ortaya çıkan kurdeşenin tedavisi için, son derece güçlü bir doğal sakinleştirici olan kediotu çayı içilmesini öneriyorlar. Bazıları ise kurdeşenli bölgeye aloe veranın daha yararlı olduğu görüşündeler.
Şiddetli kaşıntıyla seyreden kurdeşen için, sıcak su doldurduğunuz küvetinizin içine birkaç avuç yulaf ezmesi atın. Ne kadar iyi geldiğini görüp şaşıracaksınız.
Nane çayı ya da nane banyosu da kurdeşene iyi gelen yöntemlerden bir tanesidir. Nanenin içeriğindeki temel maddelerden biri olan mentol, kaşıntı giderici özelliğe sahiptir.
Konunu anahtar kelimeleri: kurdeşen tedavisi,kurdeşen bitkisel tedavi,ürtiker bitkisel tedavi,antihistaminik bitkiler,ürtiker bitkisel tedavi yöntemleri,kurdeşen bitkisel tedavisi,ibrahim saraçoğlu ürtiker tedavisi,ahmet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder