4 Haziran 2011 Cumartesi

SARIMSAK ( Allium sativum )

SARIMSAK ( Allium sativum )
sarımsak1 150x150 SARIMSAK ( Allium sativum )
SARIMSAK’ IN FAYDALARI
Şeker hastalığına karşı kullanılır. ( Antidiabetik )
Bakteri oluşumunu engelleyen özelliği vardır.( Antibakteriyel )
Mantar oluşumunu engelleyici ve mantar öldürücü özelliği vardır. ( Antimikotik )
Lipit düşürücü etkisi vardır.
Spazm çözücü özelliği vardır. ( Antispazmodik )
Antibiyotik özelliği vardır.
Virüsleri öldürücü ve ya virüsün etkisini azaltıcı özelliği vardır. ( Antiviral )
Mikrop öldürücü etkisi vardır. ( Antiseptik )
Astım için faydalıdır.
Ses kısıklığı için kullanılır.
Tansiyon düşürücü etkisi vardır.
Öksürük, bronşit ve bademcik üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
Grip, nezle gibi enfeksiyonlarda iyileşmeye yardımcı etkisi vardır.
Romatizma ve eklem iltihaplarında etkilidir.
Terletici özelliğinden dolayı ateş düşürücü etkisi vardır.
Kolesterol ve trigliserit üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
Damar tıkanıklığına karşı kullanılır.
HIV ve Menenjit gibi hastalıklarda tedaviyi destekleyici olarak kullanılır.
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
Hücre yenileyici özelliği vardır.
Sarımsak ve sarımsak yağı saçı güçlendirmek için kullanılır.
SARIMSAK’ IN ZARARLARI
Sarımsak çok faydalı olmasına karşın belirgin yan etkileri de olan bir bitkidir. Tansiyon düşüklüğü olan kişiler kesinlikle kullanmamalıdır.. Alerjik astıma sebep olabilir. Kontakt dermatit  ( Deriye temas eden maddelerin ciltte reaksiyon meydana getirmeleri sonucunda ortaya çıkar ) sebebiyet verebilir. Anemi ( kansızlık ) şikayeti olanlar sarımsak kullanmamalıdır. Sivilceleri iyileştirme özelliği olduğu gibi fazla miktarda kullanıldığında sivilceleri çoğaltıcı etkisi vardır. Fazla miktarda tüketilen sarımsak mide duvarını, yemek borusunu tahriş eder ve bağırsak florasına zarar verebilir.
Sağlıklı bir insan sarımsak tüketim oranı günde; Taze sarımsak 5 gr Kuru sarımsak 2 gr olmalıdır. Sarımsak sık sık ve düzenli olarak tüketilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder