4 Haziran 2011 Cumartesi

MANGO ( Mangifera indica )

MANGO ( Mangifera indica )
mango 150x150 MANGO ( Mangifera indica )
MANGO’ NUN FAYDALARI
Kanı temizler.
Böbreklere faydalıdır.
Sindirimi kolaylaştırır.
Asitli yiyecekler üzerinde etkisiz ( nötralize) hale getirme özelliği vardır.
Vücudun alkali kaynaklarını korumasına yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Cilt yapılandırmasında yardımcı, cildi güzelleştirir.
Karaciğer üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
Hipoglisemi ( kan şekeri düşüklüğü ) üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
Kan dolaşımını düzenler ve kan dolaşımı hastalıklarında tedaviye yardımcı olarak kullanılır.
Ayrıca; Antidiyabetik ( şeker hastalığının etkilerini azaltan ) etkisi vardır ), Antioksidan ( yaşlanma etkilerini geciktirici özelliği vardır ), Antifungal ( mantar oluşumunu engelleyici ), Antimikrobiyal ( mikrobiyal büyümeyi önleyici ), Antienflamatuar ( iltihap oluşumuna karşı ), Antiviral ( virüs oluşumunu engelleyici ), Antialerjik ( alerji etkilerini azaltan ), Antikanser ( kanser riskini azalatan ) olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
KULLANMA ŞEKLİ
Kesmeden önce Mangoları yıkayınız. Mangonun etli kısmı ortasındaki çekirdeğe sıkı bir şekilde birleşiktir. Çekirdeğine mümkün olan en yakın yerden boylamasına kesiniz. Çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyarak kullanım amacınıza uygun bir şekilde doğrayınız. Çok olgun Mangoların kabuğunu bıçakla boylamasına izler gibi yapıp muz soyar gibi geriye soyabilir ve meyveyi çekirdeğine kadar boylamasına dilimleyerek kullanabilirsiniz. Ayrıca ortadan ikiye kestiğiniz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şeklinde çizip kaşıkla kabuğundan ayırabilirsiniz. Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra, meyve salatalarında, meyve suyu olarak, kokteyllerinizde, pasta yapımında ve süslemelerinde kullanabilirisiniz. Ayrıca yemeklerinizde hoş koku ve lezzet katmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder