4 Haziran 2011 Cumartesi

NAR ( Punica granatum )

NAR ( Punica granatum )
nar 150x150 NAR ( Punica granatum )Nar; içinde küçük çekirdekler ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi bazen tadı tatlı olan, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türüdür. Bitkinin tohumları meyve olarak yenildiği gibi gövde, kökve dal kabukları ilemeyve kabuğuda tıbbi olarak kullanılmaktadır.
NAR’ IN YARARLARI
Diş kökü ve diş eti iltihabına karşı kullanılır.
Yüksek tansiyona karşı kullanılır.
Böbrek iltihaplanmalarına karşı kullanılır.
Nar meyvesinin kabuğu ishala karşı kullanılır. ( belirtilen ölçülerde kullanılmalıdır )
Kalp çarpıntısına karşı kullanılır, kalp krizi tehlikesini azaltır.
Güçlü bir antioksidandır.
Mideyi güçlendirir.
Bağırsak seritlerini ( tenya ) düşürmekte kullanılır.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Sindirimi kolaylaştırıcı ve kuvvetlendirici özelliği vardır.
Zayıflamaya yardımcı özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı yok etmek için kullanılır.
Son yapılan araştırmalara göre meme kanseri ve prostat kanserine karşı kullanılıp kullanılmayacağı araştırılmaktadır
KULLANIMI
Kök, gövde ve dal kabukları kurutulup toz haline getirildikten sonra bir bardak kaynamış suyun içerisine 2-3 tatlı kaşığı konularak 10-15 dk demlenmeye bırakılır. Günde iki bardak içilebilir. Meyve kabukları için kullanım şekli; meyve kabukları güzelce temizlendikden sonra ince ince kıyılır, kıyılan meyve kabuklarından 3-5 tatlı kaşığı  kaynamış bir bardak suyun içerisine konulur 10-15 dk demlendirilir. Günde iki kez kullanılabilir. Zayıflamak için kullanım şekli; sabah akşam birer bardak taze sıkılmış nar suyu içilebilir.
YAN ETKİLERİ
Tansiyonu düşük olanlarda kullanılması tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder