İNCİR ( Ficus carica )
İNCİR ‘ İN FAYDALARI
Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.
Vücudu kuvvetlendirir ve enerji verir.
Halsizliğe iyi gelir.
Zihinsel yorgunluğu giderir ve unutkanlığa iyi gelir.
Kuru İncir
Balgam söktürücü özelliği vardır.
Öksürüğü engellemek için kullanılır.
Kolestrol seviyesini düşürür.
Kalp- damar hastalıklarına karşı önleyici olarak kullanılır.
Kanser riskini azaltıcı etkisi vardır.
Bağışıklık sisteminin korur.
Zayıflamaya yardımcıdır.
KULLANIMI
İncir meyvesi, yaş veya kuru olarak tüketilebilir. Zayıflamak ve kabızlığı gidermek için sabahları aç karnına 3-4 adet yenir ( yanında 3-4 adet kayısı yenirse iyi olur ) üzerine bir bardak ılık su içilir. İncir yaprağında sütü, siğilleri iyileştirme etkisi vardır. Siğillerin üzerine sürülür. İncirin taze yaprakları lapa haline getirilerek yaraların iyileşmesi sağlanır. Lapanın hazırlanışı; 4-5 adet taze incir yaprağı bir tencerenin içerisine konulur içerisine çok az su ilave edilerek lapa haline gelinceye kadar kaynatılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder