20 Kasım 2010 Cumartesi

Sigarayı Bıraktıran Tavsiye

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, sigarayı bırakmak isteyip türlü yöntemler deneyen tiryakilere Türkiye’de yetişen bir bitkinin çayını tavsiye etti.
Seda Sayan’ın Kanal D’deki televizyon programına katılan Saraçoğlu, Türkiye’de yetişen binlerce bitki türünün mucizevi faydalarını anlattı.
Saraçoğlu, özellikle sigarayı bırakmak isteyip, bir çok yöntem denemesine rağmen bırakamayanlar için karabaş otunu önerdi.

İşte o formül:

‘Bir tatlı kaşığı karabaş otunu bir bardak dolusu kadar su içinde 3 dakika boyunca hafif ateşte kaynatıp için. Bu bitki çayını gün aşırı içmelisiniz.’
Aktarlarda da bulunabilen ve Türkiye’de yetişen karabaşotunun dünyanın hiçbir yerinde aynısının bulunmadığını sözlerine ekleyen İbrahim Saraçoğlu, çay yapmaya vakti olmayanlar, ya da seyahata çıkanlar  için şunu tavsiye etti: ‘Karabaşotunun saplarından 5-6 tane yanınızda bulundurabilir ve sitediğiniz zaman bunları çiğneyebilirsiniz. Yutmanızın da herhangi bir sakıncası yok.’

Japonlar bitkilerimize göz dikti
Japonya’dan gelen araştırmacıların Türkiye’deki bitki türlerini inceledikten sonra toprağın ve bitkilerin ne kadar değerli olduğunu kendisine aktardıklarını söyleyen İbrahim Adnan Saraçoğlu, ‘Bizim bitkilerimiz çok değerli olduğu için yabancı ülkeler de bu konuda bizi yakından takip ediyorlar’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder