26 Kasım 2010 Cuma

Bademcik Şişmesi Bitkisel Tedavisi – Boğaz Şişmesine iyi Gelen Bitkiler

Bademcik Şişmesi Bitkisel Tedavisi – Boğaz Şişmesine iyi Gelen Bitkiler – Ahmet Maranki Bademcik Bitkisel Öneriler
Bademcik yapısal olarak bazı insanlarda büyük olabilir.Ama daha çok geçirilen sık enfeksiyonlara reaksiyon gösterdikleri için doku yavaş yavaş zaman içinde gelişerek büyür.Bunun yanı sıra bir takım olumsuz tümoral kitlelerde bademciklerin şişmesine neden olabilir.Lenf dokularına tutan bazı hastalıklarda da vücudun diğer lenf dokularında büyüme olacağı gibi bademciklerde de büyük olabilir.
Enfeksiyonlara karşı uzun süre direnci koruyabilir ancak zaman içinde yapısında bozulmalar meydana gelirse çok sık geçirilen enfeksiyonlara bağlı olarak bazen doku değişimlere uğrayabilir.Ayrıca yaş ilerledikçe bademcik dokusunun küçülmesi nedeniyle işlevini az seviyeye indirebilir.Lakin tamamen kaybolması beklenen durum değildir.
*Tendürdiyotu pamuklu çöpe batırıp sonrasıdna bu pamukla çöple ağız ve boğazın içine kadar olan bölüm bu tendürdiyotlu çöple temizlenir.
*Önce kaynatılıp daha sonra soğutulan 1 su bardağı suyun içine 10 damla tendürdiyot damlatın.Önce bu karışımı ağızda gargara yapıpı mümkünse daha sonra yutulabilir.
*Hem ateş hemde boğaz ağrısı olanlarda biberiye ve badem yağının ısıtıcı etkisi olduğundan dolayı.Bu ikisini karıştırıp boğaza masaj yapılabilir.Hem ateş düşürücüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder