26 Kasım 2010 Cuma

çöbre otu neye iyi gelir – çöbre otunun faydaları – öksürük için çöbre otu – çöbre otunun ağrı kesici özelliği

çöbre otu neye iyi gelir – çöbre otunun faydaları – öksürük için çöbre otu – çöbre otunun ağrı kesici özelliği
Çöbre otundan yapılan ilaçlar, akciğerin kesif balgamını dağıtıp çıkarır, göğsü temizler ve öksürüğü keser. İştah açıcıdır. Suyu ile sivilcelere pansuman yapılır. Mide ağrısını giderir. İstiska’ya yani vücudun bir yerinde yahut midede su toplanmasına ve sarılık hastalığına iyidir. Sidiği ve hyızı idrar eder.
Sıtmanın soğukluğunu giderir. Vücuda sıcaklık verir. Müshildir, karındaki solucanları öldürüp çıkarır. Kulak ağrılarını izale eder. Çöbre’yi yemeklerde ve içilir şeylerde kullanmak; vücudun rengini güzelleştirip göze kuvvet verir. Koklanacak olursa, baş ağrınızı giderir.
Sar’a hastalığı için şu terkib tertip tecrübe edilmiş bir ilaçtır. 2 gram çöbre otuna, 2 gram ferasun, 10 gram favenya kökü ve 12 gram şeytan pisliği (bir tür sakız) ilave olunur. Bunları hepsine birlikte ezip çöbre otunun usaresiyle 14 adet hap yapılır.
Her akşam yatılacağı vakit hastaya ikişer hap yedirmeli. Çöbre’yı suda kaynatıp yakı etmek uyuşmuş kanı dağıtır dolaşımı kolaylaştırır. Çöbre’yi frenk kimyonu, bal ve tuz ile dövüp yılan soktuğu yaraya vursalar; yaradan zehiri çekip çıkarır.
Çöbre’yi zeytinyağında kaynatıp başa sürmek varsa bitleri kaçırır. Çöbre’yi incirle suda kaynatıp gargara etmek; boğaz şişlerini fayda eder. Çöbre’yi sirkede kaynatıp sıcakleyin ağızda tutmak, diş ağrısını teskin eder, dindirir.
Çöbre otunun çiçeklerini ve yapraklarını zeytinyağıyla bir şişeye koyup 30-40 gün kadar güneşde durduktan sonra o yağı kalp sektesinden incinmiş sinir, mafsal ve soğuk azalara sıcak olarak sürmek faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder