26 Kasım 2010 Cuma

meyve ve sebzelerin kabuğu – meyve kabuğunun şifası – meyve kabuklarındaki şifa

meyve ve sebzelerin kabuğu – meyve kabuğunun şifası – meyve kabuklarındaki şifa

Bazı meyve ve sebzelerin kabuğu kanser ilacı gibi İngiliz Gıda ve Sağlık Forumu, insanların meyve ve sebzelerin kabuklarını yiyerek kansere yakalanma oranlarını düşürebileceklerini açıkladı. Meyvelerin şifasını ve faydalarını, artık biliyoruz. Bu da, daha bilinçli bir beslenme için, ilk adımlardan bir tanesi. Amerika’daki beslenme uzmanları ve araştırmacılar el ele verip kabuklardaki şifayı ortaya çıkarmış.Meyveler kadar, bazı meyve kabukları da şifa dağıtıyor. İşte o sebze ve meyveler:
Kivi: Kabuğunda ve içinde bulunan bol antioksidan kansere karşı mücadele eder.

Ananas: Kabuğunda bromelain enzimi bulunuyor.

Sarmısak: Kabuğu, kalbi koruyan ve yaşlanmayı engelleyen antioksidanlar içeriyor.

Turunçgiller: Portakal ve mandalina kabukları antioksidanlar açısından çok zengin.

Patates: Kabuğundaki potasyum, demir ve çinko sağlık için bir altın anahtar.

Portakal : Haftada 1 çay kaşığı portakal kabuğu yemek, cilt kanseri riskini %30 azaltıyor. Salataların içerisinde rahatlıkla kullanılabilir.

Elma : Elmanın kabuğu, içerisindeki beyaz kısma göre %87 daha fazla, kanser önleyici içeriğe sahip.

Patlıcan : Patlıcandan bir şerit sıyırdığınızda 300 miligram nasunin elde ediliyor. Yanı sıra 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum da gizli patlıcanın kabuğunda.

Salatalık : Tamamına yakını, kalorisiz olan salatalığın kabuğu, bol miktarda silis içeriyor. Bu da, deriyi dolggunlaştıran kolojen anlamına geliyor. Silis için önerilen, belirli bir doz yok. Ama günde 5 miligram yeterli olarak kabul ediliyor. Yani, kabuklu yenecek 1 adet salatalık, 5 mg lık ihtiyacı karşılayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder