26 Kasım 2010 Cuma

semiz otu – semiz otunun yararları – semiz otunu nasıl tüketilmelidir

semiz otu – semiz otunun yararları – semiz otunu nasıl tüketilmelidir
Semizotu Bitkisi: Semizotu, yaprakları salata olarak ya da ıspanak gibi pişirilerek yemeklerde kullanılan bir sebzedir. C vitamini ile demir bakımından zengin bir besindir. Ayrıca, bol miktarda Omega3 yağ asidi içerir.
Semizotunun Faydaları: Mide ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Bağırsakları yumuşatır ve mide yanmasını giderir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kanı temizler. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile zihin yorgunluğu ve uykusuzluğa iyi gelir. Dalak şikâyetlerini azaltır. Kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıcı etkisi özellikle iç kanamaları durdurmakta faydalıdır. İdrar yanmasını giderir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Bronşları açarak bronşite iyi gelir. Kandaki şeker oranını düşürür. Ayrıca, solucanları dökmeye de yardımcı olur.
Semizotu Nasıl Kullanılır: Semizotu genellikle etli yemeği, böreği ya da salatası yapılarak tüketilir. Ayrıca, yoğurt ile birlikte de farklı bir lezzet oluşturur. Tıbbi amaçla; Lapa haline getirilip başa konursa baş ağrısını keser, yanık ve apselere konursa iyileşmesini kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder