26 Kasım 2010 Cuma

Ballı Zencefilli Limonatanın Faydaları – Kestane Balının Yararları – Gripe Karşı Zencefil – Balın Faydaları

Ballı Zencefilli Limonatanın Faydaları – Kestane Balının Yararları – Gripe Karşı Zencefil – Balın Faydaları
Ballı Zencefilli Limonata:
4 limon
1 çay kaşığı toz zencefil
6 taze nane yaprağı
1 çay bardağı bal
5 su bardağı (1 litre) su
Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısımlarına girmeden soyun. Limonların suyunu sıkın. Balı, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın. Limon suyuna, toz zencefili ve mutfak robotundan geçirilen karışımı ilave edip, iyice karıştırın; on dakika kadar bekletin.
Karışımı süzün; beş bardak su ilave edip karıştırın. C vitamini açısından zengin olan limonla, mideyi rahatlattığı, spazm ve bulantılara iyi geldiği bilinen, aynı zamanda antiseptik özellik gösteren zencefil ve kestane balı ile hazırlanan bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde vücudun direncini artırmasına ve daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur. Bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde ılık olarak tüketilmelidir.
Şeker yerine bal kullanımı iyileşmeyi hızlandırır.
Ayrıca küçük bir çanakta 100 g kestane balı ile bir tatlı kaşığı toz tarçın ve bir tatlı kaşığı toz zencefili karıştırın. Ot çayının yanında kaşık kaşık bundan yiyin. Bitince yenisini yapın.
Soğuk algınlığında şeker yerine bal kullanımı iyileştirmeyi hızlandırır.
Odanızdaki havayı nemlendirin. Bunu yatmadan önce genişçe bir kaba kaynar su koyarak veya kaloriferin üstüne ıslak havlu koyarak sağlayabilirsiniz.
Vücudunuz soğuk algınlığına karşı savaşırken 12 saat veya daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirsiniz.
alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder